Home

Nieuws

Lelies beter aan de prijs

Aalsmeer – Kregen de tulpen het op de bloemenveilingen vorige week qua prijs te maken met een fikse dip, bij de lelies ging het beter.

De 6,1 miljoen stuks die op de vestigingen van FloraHolland werden aangevoerd waren een toename van 19 procent in vergelijking met een week eerder en gingen desondanks gemiddeld voor 2 cent meer per steel van de hand dan een week eerder.

Daar zorgden met name de Longiflorums en de Orientals voor. In vergelijking met vorig jaar werden nu 20 procent meer lelies aangevoerd. De aanvoer van Hippeastrum is gedaald naar 240.000 stuks. Dat is 2 procent minder dan een week eerder en nu ging de prijs flink onderuit. Per steel werd namelijk gemiddeld 68 cent betaald en dat is 15 cent minder dan een week eerder.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.