Home

Nieuws 174 x bekeken

LTO: minister informeert Kamer verkeerd over werkvergunningen

Den Haag - Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Tweede Kamer verkeerd geïnformeerd over de tewerkstellingsvergunningen (TWV’s) voor Roemenen en Bulgaren.

Dat zegt LTO Nederland.  De minister schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat het UWV werkgeversorganisaties, waaronder LTO Nederland, in januari heeft geïnformeerd over de voorgenomen aanscherping van het beleid.

LTO ontkent dit. “Nog erger. In maart constateerde LTO Seizoensarbeid bij de ondersteuning van het invullen van seizoenvacatures dat het UWV op de rem was gaan staan bij het afgeven van TWV’s”, zegt LTO. “Bij een gesprek hierover zijn we er achter gekomen wat er aan de hand was.”

De aanscherping komt doordat het nog onvoldoende is gelukt om mensen ingezet te krijgen in de agrarische sector. Daarbij heeft het UWV halvering van het aantal TWV’s als doel geformuleerd. LTO constateert dat het percentage verkregen TWV’s is teruggelopen van 97,7 procent in januari tot 27,2 procent in april.

Donderdag volgt over de TWV’s een kort geding bij de rechter in Den Haag en een debat in de Tweede Kamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.