Home

Nieuws

LTO hekelt migrantenplan Kamp

Den Haag – De aanscherping van de regels voor arbeidsmigranten is slecht voor het herstel van de economie, vindt LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Gisteren stuurde minister Henk Kamp (Sociale Zaken) een pakket aan maatregelen naar de Tweede Kamer, waarmee hij de instroom van werkzoekenden uit andere Europese lidstaten beter wil reguleren. Eén van de voorstellen is dat migranten die niet binnen drie maanden in hun eigen onderhoud kunnen voorzien het land uit worden gezet.

Maat is niet blij met die plannen. ”Ik moet zeggen dat het beeld dat Kamp hiermee oproept niet goed is voor onze economie”, zegt hij tegen agd.media. ”Meer dan 99 procent van de ondernemers waar Polen werken, is zeer tevreden over hun inzet. Ik mis die waardering. Voor veel migranten zal Nederland straks niet meer de eerste keuze zijn en dat leidt tot een krappe arbeidsmarkt en economische schade.”

Of registreer je om te kunnen reageren.