Home

Nieuws 1 reactie

Kort geding over Roemenen dient donderdag

Den Haag - Minister Henk Kamp heeft nog tot volgende week donderdag de tijd om in te gaan op de eis van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO).

Donderdag dient bij de Haagse rechtbank het al eerder aangekondigde kort geding van ZLTO tegen de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
.
ZLTO verlangt van de minister dat Roemenen en Bulgaren tewerkstellingsvergunningen blijven krijgen voor het seizoenswerk in de land- en tuinbouw. De belangenorganisatie vindt dat de minister moet zorgen voor een overgangsregeling.

Eén reactie

  • no-profile-image


    http://www.youtube.com/watch?v=Gwxuqt5OByA


    Minister Kamp wil het onmogelijk maken voor tuinders en boomkwekers om Roemen en Bulgaren in dienst te nemen. Hij wil dat eerst onze eigen werklozen aan de bak komen. Daar kan eigenlijk niemand iets op tegen hebben behalve onze eigen werklozen, Minister Kamp doet het verkeerd. Hij had een dergelijke maatregel afgelopen winter moeten aankondigen dan hadden de tuinders er zich op kunnen voorbereiden. Bovendien onze werklozen wonen her en der verspreid in het land en die willen echt niet iedere morgen vroeg opstaan om aardbeien te gaan plukken. De Roemenen en Bulgaren wonen vaak bij de tuinder op het erf of op een camping in de buurt. Verder discrimineert de heer Kamp want Polen,Tsjechen,Serviers en dergelijke volken mogen wel aan het werk en dan praat Kamp helemaal niet meer over onze eigen werklozen eerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.