Home

Nieuws

Kipvandalen slaan opnieuw toe in Barneveld

Barneveld - Kunstkippen in Barneveld hebben het zwaar te verduren. Afgelopen weekeinde werd er voor de zoveelste keer een vernield.

In 2005 op verschillende locaties geplaatst in het kader van het project Kip Artistique. Sindsdien zijn al diverse kunstkippen vernield. Afgelopen zondag was een blauwe kip met het gemeentelogo die op een rotonde staat, het slachtoffer van een ’onthoofding’.

”Het imago van Barneveld loopt op deze manier weer een deuk op”, zegt Ben Bläss, initiatiefnemer van het kunstproject, in de Barneveldse Krant.

Bläss zegt bij de gemeente vergeefs te hebben gevraagd om goede verlichting van de beelden, om vernieling te voorkomen. Ook zijn idee om fluorescerende verf te gebruiken om de kippen wat opvallender over te laten komen werd afgewezen.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.