Home

Nieuws

Kamp: flink minder werkvergunningen migranten

Den Haag – Het toekennen van werkvergunningen voor buitenlandse arbeidskrachten moet volgens minister Henk Kamp (Sociale Zaken) een uitzondering worden. Daarom wil hij het beleid flink aanscherpen.

Volgens Kamp wordt ”de bewijslast veel zwaarder” voor werkgevers om aan te tonen dat ze geen geschikte werknemers in Nederland of binnen de Europese Unie kunnen vinden.

”Er zitten 500.000 mensen aan de kant in een uitkering, die kunnen werken. Dat is een reservoir waaruit geput moet worden”, aldus de minister donderdag. Zijn voorstellen worden vrijdag in de ministerraad besproken.

De kennismigrantenregeling blijft onveranderd. Maar andere arbeidsmigranten die niet vallen onder het vrij verkeer van werknemers binnen de EU, wil Kamp alleen bij uitzondering toelaten. In 2010 werden ongeveer 14.000 werkvergunningen verstrekt voor ’gewone’ arbeidsmigranten.

Of registreer je om te kunnen reageren.