Home

Nieuws

Kamer wil donderdag vergaderen over tewerkstellingsvergunningen

Den Haag - De meerderheid van de vaste kamercommissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil deze week nog in debat over de tewerkstellingsvergunningen voor Roemenen en Bulgaren in de land- en tuinbouw.

Dat blijkt tijdens een extra procedurevergadering. Het overleg zal naar verwachting donderdagmorgen plaatsvinden.

Donderdagmorgen speelt ook een kort geding dat ZLTO heeft aangespannen tegen minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij wil het verstrekken van werkvergunningen voor Roemenen en Bulgaren sterk terugdringen. Doel hiervan is onder andere dat werklozen in Nederland worden gestimuleerd om het werk in de aardbeien en boomteelt te gaan doen.

Tuinders vrezen dat ze niet voldoende geschikt personeel kunnen vinden en vrezen voor de oogst. Het UWV verstrekt nu al aanzienlijk minder vergunningen dan normaal, terwijl Kamp heeft aangekondigd de regels per 1 juli te gaan aanscherpen.

Of registreer je om te kunnen reageren.