Home

Nieuws 2 reacties

Kamer is tegen onverdoofd ritueel slachten

Den Haag – De Tweede Kamer wil een verbod op onverdoofd ritueel slachten. Nu de PvdA heeft besloten hiermee in te stemmen is er een meerderheid voor het voorstel van de Partij voor de Dieren.

Half februari debatteerde de Kamer voor het eerst over dit onderwerp. Toen bleek dat het plan van fractievoorzitter Marianne Thieme wordt gesteund door SP, Groenlinks, D66 en PVV. Omdat CDA, Christenunie en SGP tegen zijn, is voor een meerderheid de stem van VVD of PvdA nodig.

Die laatste partij heeft nu laten weten akkoord te gaan. De VVD vindt een verbod een grote inperking van de godsdienstvrijheid, net als de Raad van State.

Volgende week wordt het debat over het verbod voortgezet. Het is nog niet zeker of er dan ook al wordt gestemd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ik ben het geheel eens met de tegenstanders van dit voorstel van de PvdD . Hier wordt getornd aan de vrijheid van geloofsuiting. Waarom niet ritueel slachten en hoofddoekjes afblijven. Nu zullen de Joodse en Islamitische slagers hun ritueel geslachte vlees uit het buitenland betrekken. Hier geldt weer eens >wat ik niet zie, weet ik niet<. Het eeuwige kop in het steken van de Nederlandse politicie. Dat wordt nog meer levende dieren over de grens brengen om ze als lapje terug te halen of gaan we nu weer in de douche slachten op tien hoog??.

  • no-profile-image

    Wat nou geloofsuiting? Het is toch van de zotte dat je uit naam van een God of Allah of weet ik veel wie, dieren kunt mishandelen? Keur je de aanslagen dan ook goed? Deze vonden ook plaats uit naam van Allah.

Of registreer je om te kunnen reageren.