Home

Nieuws 204 x bekeken

Kamer eist inzage akkoord bezuinigingen EHS

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) stuurt het natuurakkoord met de provincies naar de Tweede Kamer voordat hij er zijn handtekening onder zet. Ook worden de afspraken doorgerekend door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

Dat is de uitkomst van een debat woensdag over de bezuinigingen op de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). De Kamer maakt zich grote zorgen over de voortgang van het overleg tussen de twee partijen. Bleker wil fors op natuur bezuinigen en is met de provincies in overleg over de gevolgen daarvan.

Hoewel die gesprekken moeizaam verlopen, verwacht de staatssecretaris uiterlijk half juni overeenstemming te bereiken. Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) vindt dat het conceptakkoord door het parlement moet kunnen worden beoordeeld en krijgt daarvoor steun van andere fracties.

Of registreer je om te kunnen reageren.