Home

Nieuws 267 x bekeken

KLM kiest voor vlees met Beter Leven kenmerk

Den Haag - De KLM serveert passagiers in de business class alleen nog vleeswaren met het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Dat meldt het Convenant Marktontwikkeling Verduurzaming Dierlijke Producten. De vleeswarenleverancier is Huis van Beleg. Het kenmerk betekent dat de geslachte dieren meer daglicht, ruimte en afleiding hebben gehad. De luchtvaartmaatschappij volgt het voorbeeld van onder meer Albert Heijn. De marktleider in het Nederlandse supermarktlandschap kondigde recent aan varkensvlees te gaan verkopen met 1 ster van het Beter Leven kenmerk. Concurrent Jumbo ging Albert Heijn voor.

Het Convenant is een initiatief van negen marktpartijen waaronder LTO, de Centrale Organisatie voor de Vleessector en de Dierenbescherming.

Of registreer je om te kunnen reageren.