Home

Nieuws 222 x bekeken

Investeringsfonds Cargill op zoek naar 400 miljoen dollar

Minnetonka – Black River wil bij investeerders 400 miljoen dollar (280 miljoen euro) ophalen om te investeren in voedingsbedrijven die zaken doen in China.

Het betreft een ongewoon hoog bedrag voor een ”agribusinessfonds”. Black River is een particulier investeringsfonds beheerd door Cargill, het grootste agriconcern ter wereld. Het investeringsfonds heeft reeds geld besteed aan een varkensvleesproducent in Zuid-China, een viskwekerij in Costa Rica en een eendenfokkerij in Noord-China. Bij de investeerders hoort ook het Nederlandse pensioenfonds PGGM.

Black River stelt in een presentatie dat 96 procent van de Chinese bevolking zich zorgen maakt over de voedselvoorziening, terwijl driekwart bereid zou zijn meer te betalen voor veiliger voedsel. Het ”voedingsfonds” krijgt een looptijd van 10 jaar. De fondsmanager wil jaarlijks 30 procent rendement halen. Hoewel winst de eerste doelstelling is komt met het fonds ook geld vrij voor de ontwikkeling van de landbouw, aldus Cargill.

Of registreer je om te kunnen reageren.