Home

Nieuws 186 x bekeken

Investeringsbereidheid Europese boeren klimt naar hoog niveau van 3 jaar geleden

Osnabrück – De investeringsbereidheid en het economische optimisme bij de Europese boeren is weer helemaal terug.

Dat laat de Trendmonitor van de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) zien, een periodiek in samenwerking met Kleffmann Group uitgevoerd conjunctuuronderzoek onder 3.000 representatief geachte boeren in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Tsjechië en Hongarije.

Ten opzichte van de voorlaatste meting van afgelopen najaar is de economische stemming verder verbeterd en daardoor weer beland op het hoge niveau van begin 2008. Gestuwd wordt de vriendelijke stemming volgens de DLG door een wereldwijd stijgende consumentenvraag, een zich dynamisch ontwikkelende globale economie en door schaarste gekenmerkte graan- en oliezaadmarkten. Op grond daarvan verwachten de boeren een positieve prijsontwikkeling, aldus de toelichting van DLG. Enkele concrete onderzoekscijfers: van de Duitse boeren is 55 procent investeringsbereid (plus 6 procent ten opzichte van de najaarsmonitor), van de Poolse boeren 57 procent (plus 9 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.