Home

Nieuws

Inflatie eurozone op 2,7 procent in maart

Luxemburg – De inflatie in de eurozone is in maart gestegen tot 2,7 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit definitieve cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat die vrijdag uitkwamen.

In een eerdere raming werd nog een inflatie gemeld van 2,6 procent. In februari kwam de inflatie uit op 2,4 procent. Op maandbasis lagen de consumentenprijzen in maart 1,4 procent hoger. Hier werd eerder een stijging van 1,3 procent gerapporteerd.

De inflatie in de zeventien eurolanden bereikte in maart het hoogste niveau sinds oktober 2008, toen een inflatie werd gemeten van 3,2 procent. De sterk stijgende prijzen zijn vooral het gevolg van de duurdere energie. Exclusief het effect van de prijzen van energie, tabak, voedsel en drank kwam de inflatie in maart uit op 1,3 procent.

De inflatie in het eurogebied ligt nu ruim boven de doelstelling van bijna 2 procent die de Europese Centrale Bank (ECB) hanteert. Eerder deze maand verhoogde de ECB de rente met een kwart procentpunt om de oplopende inflatie tegen te gaan.


Of registreer je om te kunnen reageren.