Home

Nieuws

IEA: ruim kwart brandstof voor transport uit biomassa

Washington - In 2050 kan 27 procent van alle transportbrandstof bestaan uit biobrandstoffen. Nu is dat nog 2 procent, meldt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een rapport over de biobrandstoffenmarkt.

Op termijn is 3 miljard ton biomassa nodig om al die biobrandstof te produceren. Daar is 100 miljoen hectare landbouwgrond voor nodig.

Volgens het IEA spelen biobrandstoffen een belangrijke rol in het terug dringen van de CO2-uitstoot en het verkleinen van de afhankelijkheid van aardolie. De wereld verbruikt steeds meer brandstof voor transport van mensen en goederen. De IEA denkt dat veel vrachtwagens en schepen kunnen overstappen op biobrandstof. “Dat geeft een grote reductie van de CO2-uitstoot. Het is wel een voorwaarde dat ook tijdens de teelt en verwerking van biomassa minder CO2 vrijkomt. Ook mag geen bos worden gekapt om de biomassa te produceren.”
De IEA vindt dat overheden een consistent beleid moeten voeren voor biobrandstoffen. “Anders wordt er weinig in geïnvesteerd.”
In de VS wordt al meer dan een derde van alle mais verwerkt tot bioethanol. Dat dreef de maisprijs het afgelopen seizoen omhoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.