Home

Nieuws 285 x bekeken

Hippeastrum sterk vertegenwoordigd op Keukenhof

Lisse – De Hippeastrum trekt de aandacht op Keukenhof in Lisse . In het Willem Alexander Paviljoen is door kwekers groots uitgepakt met deze bloeiende plant.

Het areaal Hippeastrum krimpt overigens, mede doordat de concurrentie uit het buitenland steeds groter wordt. Het is aan de Nederlandse kweker om een juiste keuze te maken en voor de veredelaars om specifieke ”Nice” producten voor de Nederlandse markt te introduceren Zowel de pot- als de snij Hippeastrum laten zich in Keukenhof niet onbetuigd en bezorgden de VKC woensdag tijdens de keuring jury handen vol werk. Werk dat uitmondde in de toekenning van prachtig ontworpen Awards voor de allerbeste scores in de verschillende prijsvragen. Bij de grootbloemige Hippeastrum pot was de eerste prijs voor H. ’Moscow’ van Floralia. Deze prachtige witte Hippeastrum kreeg het hoogste puntentotaal door de juiste verhouding steel/bloem en vooral voor de grote bloemen en dikke knoppen. Een mooie kweekprestatie en beloond met 9.48 punten. In de groep bijzondere bloemvormen ging de eerste prijs naar H. ’La Paz’ met 9.18 eveneens van Floralia.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.