Home

Nieuws 161 x bekeken

Heineken en SABMiller op overnamepad

Amsterdam/Londen – Zowel Heineken als het Britse SABMiller willen Schincariol overnemen.

Schincariol is de op één na grootste brouwer van Brazilië en staat voor circa 2 miljard dollar (1,4 miljard euro). Het bedrijf staat niet aan de beurs genoteerd en een overname lijkt daarmee relatief eenvoudig.

Zowel Heineken, de wereldwijde nummer drie in bierenland, als SABMiller, de nummer twee, kunnen door de overname de nummer één benaderen. AB Inbev nam de afgelopen jaren een serie bedrijven over waaronder de Amerikaanse marktleider Anheuser Busch.

Overnames buiten de EU zijn strategisch cruciaal. De Europese biermarkt krimpt al jaren terwijl de biermarkt in Azië, Zuid-Amerika en de VS juist groeit.

Of registreer je om te kunnen reageren.