Home

Nieuws

Grote variatie aan narcissen

Lisse – Het assortiment narcissen in de keruinsgzaal bij de CBN in Lisse blijkt zeer gevarieerd. Talrijk zijn de soorten en aanzienlijk groter het aantal cultivars waaraan bovendien nog steeds nieuwe vondsten worden toegevoegd.

Onder meer Jan de Winter spant zich in om nieuwe cultivars in de markt te zetten, zoals hij deze week weer in de keuringszaal toont. De Winter showt namelijk onder meer een mooi Narcissus cylamineus (foto) onder nummer 6WY-PPZ, naast die diverse andere nieuwelingen onder nummer.

Ook de pot met de kleine witte Narcissus ‘Elka’ mag er zijn. Eveneens vrij nieuw overigens en daar staat inmiddels een areaaltje van 0,08 hectare van. Cees Breed nam met een aantal narcissen op de vaas een voorschot op de speciale keuring van volgende week. Hij showt bijvoorbeeld de grote en fel gele en in 1948 geregistreerde Narcissus ‘Peeping Tom’, waarvan nog anderhalve hectare wordt geteeld.

Verder bij Breed ook Narcissus ‘Hunter’s Moon’, de spleetkronige N. nummer S.285, de grootkronige gele ‘President Carter’ en N. ‘Scarlet O ’Hara’. Wit blad en een oranje trompet. Evenals N. ‘Monal’, waarvan de trompet iets donkerder gekleurd is. C.J.M. Vester toont vazen met de genetisch korte Narcisssus ‘Youth’ en C.G. van den Berg de jonquille Narcissus ‘Baby Boomer’. Kwekerij De Schüllhorn showt eveneens enkele bijzondere narcissen, waaronder de N.Jeanine’, het product van een kruising tussen N. cantabricus x N. triandus en de kleine gele N. minor ‘Douglasbank’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.