Home

Nieuws 247 x bekeken

Groenteprijzen op Duitse markt 15 procent lager

Bonn – Verse groente was in maart op de Duitse consumentenmarkt duidelijk goedkoper dan in dezelfde maand van vorig jaar. Dat blijkt uit de lopende prijsbewaking van landbouwmarktbureau AMI.

De prijzen van groente leverden volgens deze instantie krap 15 procent in. Tot de prijsdalers behoorde ondermeer bloemkool, dat 26,4 procent goedkoper was dan in maart 2010. Ook ondermeer ijsbergsla en komkommers daalden met een tweecijferig percentage in prijs.

Op de versmarkt als geheel deed zich nog wel een prijsstijging voor, namelijk met 3,5 procent. Voor aardappelen moest 29 procent meer worden betaald dan vorig jaar. Zuivel kostte 5 procent meer. Gering goedkoper werden vleeswaren/worst, eieren en spijsvetten (exclusief boter).

Of registreer je om te kunnen reageren.