Home

Nieuws 1 reactie

Greenery handhaaft relatie met verdachte champignonteler

Barendrecht - The Greenery ziet voorlopig geen reden om zijn relatie met de onder verdenking staande champignonleverancier Europe Fruit Trade (EFT) te staken.

De overheid kondigde enkele weken geleden aan een interventieteam aan te stellen om onderzoek te doen bij 200 champignonkwekerijen naar onwettige praktijken. Ook EFT zou onder de groep van verdachte bedrijven vallen, meldt dagblad De Pers.

Het bedrijf, dat eigendom is van Theo van Kampen, zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking. Andere champignonbedrijven zijn beticht van het aanstellen van illegale werknemers. Het is overigens niet de eerste keer dat EFT onder de loep wordt genomen.

Volgens The Greenery is er - ondanks alle aantijgingen die er geweest zijn - nog geen enkele keer sprake geweest van een daadwerkelijke overtreding van de wet. Dit is een issue wat al een tiental jaren speelt in de champignonsector", aldus Greenery-woordvoerder Tim Willaert. "Volgens de informatie waarover wij beschikken zijn er in het verleden vergelijkbare zaken geweest en is het bedrijf verschillende malen voor de rechter verschenen, maar telkens opnieuw vrijgesproken."

The Greenery ziet tot op heden geen reden om de samenwerking te beëindigen. "Op het moment dat anders zou blijken, nemen we onze verantwoordelijkheid. Wij werken niet samen met bedrijven die de wet overtreden."

Willaert geeft toe dat de berichtgeving ongelukkig is voor de sector en de betrokken bedrijven, waaronder The Greenery. "We betreuren het dat het op deze manier in de krant is verschenen."

Eén reactie

  • no-profile-image

    L

    Hoe kan de Greenery nu op korte termijn zijn verantwoording nemen? Ze zijn zo sterk verstrengeld in deze illegale operatie , waarin gewone mensen misbruik worden en dat alleen gebaseerd is op armoede in Polen en soortgelijke landen, dat ze op korte termijn geen eerlijke champignon, aardbei of framboos meer kunnen kopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.