Home

Nieuws

Goede vooruitzichten voor lelies

Aalsmeer - Het heeft er alle schijn van dat de komende tijd de lelie in een goede vraagmarkt belandt. Want er komen hoogtijdagen aan en dat betekent een toename van lelieverkoop.

Hoogtijdagen als de Paasdagen, Secretaressedag in Nederland en België op 21 april én een unieke gebeurtenis op 29 april in Engeland. Dan trouwt Prins William met zijn Kate. De Britten zullen zich dan ongetwijfeld weer van hun beste (lelie)kant laten zien.

Vorige week lag op de vestigingen van de bloemenveiling FloraHolland de aanvoer van lelies drie procent lager dan een week eerder. In Aalsmeer werden ruim 10 procent minder Orientals geveild dan vorig jaar en de gemiddelde prijs lag met € 0,73 fors hoger dan een jaar geleden. Toen daalde de middenprijs € 0,55 per steel. Met name de lichtere sorteringen bleven aardig in prijs.

Longiflorums kwamen aan het einde van de week uit op gemiddeld € 0,39 LA/Aziaten deden nog geen € 0,40. Overigens is dat wel ongeveer vijf cent beter dan vorig jaar. De twee miljoen narcissen met blad die voor de veilingklokken werden gebracht gingen voor gemiddeld € 0,08 van de hand. Dat is anderhalve cent beter dan vorig jaar rond deze tijd. De aanvoer van Iris daalde met 30 procent naar ruim 2 miljoen stuks die voor gemiddeld 10 cent per stuk werden geklokt.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.