Home

Nieuws

’Glencore kiest deze week voor beurs’

Baar – Handelshuis Glencore maakt deze week bekend een beursnotering na te streven.

Dat schrijft The Financial Times. Het bedrijf zou volgens de Britse zakenkrant op de beurs een waarde vertegenwoordigen van 60 miljard dollar (42 miljard euro).

Glencore verhandelt onder meer vanuit Rotterdam agrarische grondstoffen, maar is ook een grote producent van biobrandstoffen, een handelsonderneming in metalen en positioneert zichzelf toenemend ook als logistieke dienstverlener. Bij een uitgifte van bedrijfsobligaties enkele maanden geleden werd het bedrijf door de lagere grondstofprijzen nog maar op 35 miljard dollar gewaardeerd.

Hoewel het artikel hier niet over rept, speculeren analisten over plaats van de beursgang. Glencore zou er goed voor kunnen kiezen voor Aziatische markten als Hongkong en Singapore. Investeerders die hier actief zijn, waarderen agrarische grondstoffenhuizen doorgaans hoger. Ze investeren ook vaker voor de langere termijn. Glencore staat bekend om zijn terughoudendheid in de media en een vaste doch conservatieve koers. Daar passen conservatieve aandeelhouders dus ook bij. Glencore is een breed handelshuis maar de landbouwactiviteiten passen qua omvang bij die van ADM, Bunge en Cargill.

Of registreer je om te kunnen reageren.