Home

Nieuws 149 x bekeken

Gemeenten en ministerie houden Polentop

Rotterdam - De gemeenten Rotterdam, Den Haag en Westland houden samen met minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 20 april een zogeheten Polentop.

Daar wordt vooral gesproken over de voorgenomen maatregelen om de arbeidsmigratie van Europese burgers in goede banen te leiden.

Dat heeft de gemeente Rotterdam dinsdag bekendgemaakt. De conferentie wordt gehouden in Ahoy Rotterdam. Daar zijn onder meer gemeenten en uitvoerders aanwezig, alsook woningcorporaties, organisaties van arbeidsmigranten en vertegenwoordigers van de betrokken landen.

Aanleiding voor de top is de toename van het aantal arbeiders uit Midden- en Oost-Europa. Naar schatting werken 200.000 mensen uit die regio's in Nederland. Arbeidsmigranten mogen in Nederland werken, maar het toenemend aantal migranten zorgt ook voor problemen, zoals uitbuiting, overbewoning en een toenemend beroep op sociale voorzieningen.

Het aangescherpte beleid van de minister is van toepassing op alle EU-burgers.

Of registreer je om te kunnen reageren.