Home

Nieuws 219 x bekeken

Gelijkmatig verloop afzet asperges

Doetinchem - De aspergeafzet verloopt tot nu toe stabiel en het volume zal, bij aanhoudend koel lenteweer, naar verwachting redelijk gelijkmatig groeien.

Daarmee verloopt het seizoen minder grillig dan in 2010, toen de aanvoer van Nederlandse asperges door het koude weer flinke vertraging opliep. Dat samen met een vroeg Pasen, zorgde voor hoge prijzen bij de start van het seizoen.

Dit jaar lijkt het aspergeseizoen een meer geleidelijk verloop te hebben. Naar verwachting zal de productie de komende weken gestaag groeien en zal er rondom de paasdagen een redelijke balans zijn tussen vraag en aanbod.

Telers hebben in week 14 redelijke prijzen gekregen. Op vrijdag werden er prijzen genoteerd variërend van 6,50 tot 7 euro voor de AA-klasse. Dat is minder dan de piek in 2010. Toen steeg de kiloprijs in de beginperiode soms tot ruim boven de 10 euro.

Desondanks zijn telers niet ontevreden. Als de geleidelijke aanvoer in stand blijft, kan er dit jaar een goede middenopbrengst gerealiseerd worden, zo klinkt de verwachting. Daarbij is de hoop gevestigd op koel lenteweer.

Of registreer je om te kunnen reageren.