Home

Nieuws 1 reactie

Geen verbod verdrinkingsval muskusrat

Den Haag – Er komt vooralsnog geen verbod op de verdrinkingsval voor muskusratten.

Dat schrijft staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) in een brief aan de Tweede Kamer. Het parlement had er in november op initiatief van de Partij voor de Dieren bij het kabinet op aangedrongen de mogelijkheden voor een verbod te onderzoeken. Atsma stelt nu dat er nog onvoldoende alternatieve vangmiddelen zijn. Weliswaar bestaat er een vergassingsmethode, maar die moet nog in de praktijk worden getest. Afdoende preventieve maatregelen tegen het graven van muskus- en beverratten zijn er volgens de staatssecretaris evenmin.

In februari overhandigden de Dierenbescherming, Bont voor Dieren en Faunabescherming een rapport aan de waterschappen aan waarin wordt gesteld dat er wél mogelijkheden zijn om schade als gevolg van het graven van muskusratten te beperken. Zij stellen voor dijken van beton of rasters te voorzien.Eén reactie

  • no-profile-image

    Alle dijken bekleden met beton wat een verstand dat hier door een minister op word gereageerd die gasten sporen niet .Als je dit ongedierte niet in de hand houdt dan weet je niet wat je meemaakt.Is net als met alle wild je moet het in de hand houden anders wordt het een plaag . Ik snap niet dat die zgn natuur clubjes dit niet snappen

Of registreer je om te kunnen reageren.