Home

Nieuws 232 x bekeken 1 reactie

’Geen nieuwe megastallen in Noord-Holland’

Haarlem - Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten in Noord-Holland wil geen nieuwe megastallen toestaan in de provincie.

Bestaande intensieve veeteeltbedrijven in de provincie mogen beperkt uitbreiden op hun huidige locatie, zo staat in het coalitieakkoord van VVD, PvdA, D66 en CDA. Het akkoord werd maandag bekendgemaakt in het provinciehuis in Haarlem.

De coalitie stelt in het akkoord dat het zich bewust is van de gevoeligheid rond de schaalvergroting in de intensieve veehouderij. Toch wil de coalitie agrarische bedrijven in de provincie optimaal faciliteren. ”Het gaat in veel gevallen om familiebedrijven die van grote waarde zijn voor Noord-Holland.” ANP

Eén reactie

  • no-profile-image

    wat mag je nou wel in dit land

Of registreer je om te kunnen reageren.