Home

Nieuws

Geen herstel omzet Fruitmasters bij prijsherstel

Geldermalsen – Fruitmasters Groep slaagde er in 2010 niet in een hogere omzet te realiseren, ondanks een prijsherstel voor appels.

De totale omzet zakte een miljoen euro tot 228 miljoen; de ledenomzet groeide nog wel ruim 11 procent. Van de totale omzet wordt nu 47 procent gehaald uit product van leden. In 2008 was dat ruim 40 procent. De omzet in importfruit zakte weg vorig jaar.

Ondanks het uitblijven van omzetherstel kwam het bruto bedrijfsresultaat in 2010 uit op 1,4 miljoen euro. Een eenmalige waardevermindering van activa van dochter Citronas drukte het resultaat nog. Volgens financieel directeur Sjors Kruiper staat de veelgeplaagde importdochter Citronas nu weer op de rit.

In 2010 moest Fruitmasters een afvloeiingsregeling opzetten voor Citronas-personeel. Door deze maatregel en verkoop van sapactiviteiten verwacht Kruiper een stevig herstel van de resultaten.

Kees de Kat is nu officieel benoemd als opvolger van topman Rian Verwoert. De Kat blijft daarbij het onderdeel Fruitmasters Telers leiden. Bij de benoeming sprak De Kat uit te streven naar een positie als meest toonnaangevende Nederlandse coöperatieve fruitspeler.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.