Home

Nieuws 649 x bekeken

Fusie Van Drie en Alpuro definitief

Apeldoorn - De drie Duitse dochterbedrijven van VanDrie in Duitsland, die het bedrijf moest afstaan voor de overname van Alpuro, gaan naar Denkavit en kalverhandelaar Arie-Jan van Dam.

Apeldoorn - De drie Duitse dochterbedrijven van VanDrie in Duitsland, die het bedrijf moest afstaan voor de overname van Alpuro, gaan naar Denkavit en kalverhandelaar Arie-Jan van Dam. Met de verkoop van deze bedrijven en de goedkeuring van deze transactie door het Bundeskartellamt, is de overname van Alpuro door de VanDrie Group definitief. Het Bundeskartellamt maakte eind vorig jaar bekend dat het instemt met de overname van Alpuro door VanDrie, mits de drie Duitse dochters van VanDrie worden verkocht. Voor deze bedrijven dienden zich al snel belangstellenden aan, maar het kostte nog bijna vier maanden voordat het Duitse Kartellamt definitief kon instemmen met de transactie. Een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor was dat de kopers geen banden hebben met VanDrie. Dat lijkt nu vastgesteld. Van Dam neemt Naturalys over en breidt daarmee de al bestaande kalveractiviteiten in Duitsland uit. Denkavit neemt de twee andere bedrijven ove: VanDrie Deutschland en Schils. Denkavit mag dat echter alleen doen onder de voorwaarde dat het zelf weer een paar kalverhouders afstoot aan Duitse integraties. Daarom maken als gevolg van deze transactie ook een aantal Duitse kalvermesters de overstap naar de integraties Brüninghof en Bahlman. Net als Van Dam is Denkavit ook al langer actief op de Duitse markt. Denkavit Deutschland is gevestigd in Warendorf en heeft daar volgens eigen opgave tussen de 20.000 en 30.000 kalverplaatsen. VanDrie-directeur Henny Swinkels is blij dat er eindelijk duidelijkheid is en spreekt de hoop uit dat dit een oplossing is waar de hele sector beter van wordt.

Met de verkoop van deze bedrijven en de goedkeuring van deze transactie door het Bundeskartellamt, is de overname van Alpuro door de VanDrie Group definitief. Het Bundeskartellamt maakte eind vorig jaar bekend dat het instemt met de overname van Alpuro door VanDrie, mits de drie Duitse dochters van VanDrie worden verkocht. Voor deze bedrijven dienden zich al snel belangstellenden aan, maar het kostte nog bijna vier maanden voordat het Duitse Kartellamt definitief kon instemmen met de transactie. Een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor was dat de kopers geen banden hebben met VanDrie. Dat lijkt nu vastgesteld.

Van Dam neemt Naturalys over en breidt daarmee de al bestaande kalveractiviteiten in Duitsland uit. Denkavit neemt de twee andere bedrijven ove: VanDrie Deutschland en Schils. Denkavit mag dat echter alleen doen onder de voorwaarde dat het zelf weer een paar kalverhouders afstoot aan Duitse integraties. Daarom maken als gevolg van deze transactie ook een aantal Duitse kalvermesters de overstap naar de integraties Brüninghof en Bahlman.

Net als Van Dam is Denkavit ook al langer actief op de Duitse markt. Denkavit Deutschland is gevestigd in Warendorf en heeft daar volgens eigen opgave tussen de 20.000 en 30.000 kalverplaatsen.

VanDrie-directeur Henny Swinkels is blij dat er eindelijk duidelijkheid is en spreekt de hoop uit dat dit een oplossing is waar de hele sector beter van wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.