Home

Nieuws

Franse droogte-commissie komt bijeen

Parijs - De Franse minister voor milieu Nathalie Kosciusko-Morizet wil over een week of twee de droogte-commissie bij elkaar roepen.

"Als het de komende weken niet regent, dan lopen we deze zomer het risico op droogte. Daarom wil ik nu al de eventuele gevolgen daarvan bespreken," aldus de minister. Als dat nodig is, zal de commissie - waarin ook vertegenwoordigers van de landbouw zitten - vervolgens elke zes weken bijeen komen.

Een toenemend aantal departementen in Frankrijk heeft inmiddels al beperkingen op het waterverbruik afgekondigd. Net voor het weekend gebeurde dat ook in het Departement Rhône. Daar mogen boeren en tuinders bij de beregening nog maar de helft van de hen normaal toegestane hoeveelheid water gebruiken terwijl verder het wassen van de auto of het overdag sproeien van de tuin niet is toegestaan. Kosciusko-Morizet: "Als de situatie verergert, dan wordt iedereen gemobiliseerd en wordt elk niet-noodzakelijk waterverbruik verboden."

Of registreer je om te kunnen reageren.