Home

Nieuws

Franse appelvoorraad op laag niveau

Parijs – Frankrijk had eind maart nog 245.708 ton appelen in opslag. Dat is 14 procent minder dan een jaar eerder en ook minder dan het toch al lage niveau eind maart 2009.

In de afgelopen maand kon 121.436 ton worden verhandeld, 8 procent meer op jaarbasis.

Volgens de agrarische infodienst Agreste ligt de appelmarkt er redelijk bij, mede door een aanhoudende vraag vanuit het buitenland. Voor Golden en vooral voor de kleinere appels van die variëteit is de markt echter bijzonder moeilijk geworden.

Verder is de voorraad peren gedaald naar 2.361 ton, 20 procent minder dan vorig jaar rond deze tijd en volgens Agreste ‘een buitengewoon laag niveau’. Voor de Conference en Cornice is het einde van het seizoen ook nabij.

Of registreer je om te kunnen reageren.