Home

Nieuws

'Frans product eerst' in collectieve eetplaatsen

Parijs – Collectieve eetplaatsen zoals schoolkantines, ziekenhuizen of gevangenissen in Frankrijk moeten vanaf deze zomer bij hun inkoopactiviteiten Franse producten voorrang geven.

"We proberen daarvoor regels op te stellen zonder in gedrang te komen met de concurrentievoorschriften," aldus minister van landbouw Bruno Le Maire.

De bewindsman stelde dat tijdens een promotie voor lokale inkoop van groente, fruit en andere voedingsproducten. "De collectieve eetgelegenheden moeten dergelijke korte circuits kunnen bevoordelen," vindt Le Maire, die nog voor de zomer met de benodigde regelgeving wil komen.

Volgens Le Maire 'is de toekomst voor de landbouwsector aan het plaatselijke'. "In tegenstelling tot wat we nu al enkele jaren denken ligt die toekomst niet in het mondiale. Appels invoeren uit Chili is economisch en sociaal onzin. De consumenten begrijpen steeds minder waarom we hier in Frankrijk producten van de andere kant van de wereld moeten halen. Ze willen weten waar het product dat ze eten vandaan komt en is geweest."

Of registreer je om te kunnen reageren.