Home

Nieuws 219 x bekeken

Frans bedrijf neemt Italiaanse traiteur over

Parma – De Franse vleeswaren- en specialiteitenproducent Fleury Mignon heeft de Italiaanse collega Fresco grotendeels overgenomen. Hoeveel geld met de transactie is gemoeid hebben partijen niet meegedeeld.

Fesco produceert in vier vestigingen jaarlijks 17.000 ton sandwiches en andere kant-en-klaar producten en haalt daarmee een omzet van 84 miljoen euro. “De groep onderhoudt sterke banden met de grote winkelbedrijven, de discounters en de belangrijkste tussenpersonen voor de cateringsector,” stelt Fleury Mignon. De overname van 80 procent van de aandelen van Fresco wordt geregeld via Piatti Freschi Italia, een joint-venture die Fleury Mignon al jaren heeft met de grote Italiaanse vleeswarenfabrikant Beretta.

De overname van het in Parma gevestigde Fresco komt net op het moment dat de perikelen rond het belang van het Franse Lactalis in Parmalat bij de rechter zijn beland. Lactalis, dat 29 procent van Parmalat in handen heeft gekregen, heeft bij de rechtbank in Parma bezwaar aangetekend tegen het uitstel van de aandeelhoudersvergadering van Parmalat van deze maand naar juni. Parmalat hoopt daarmee meer tijd te winnen om eventuele – Italiaanse – overnemers een kans te bieden.

Of registreer je om te kunnen reageren.