Home

Nieuws 257 x bekeken

Frankrijk hoopt op meer aardbeien

Parijs – De Franse aardbeienproductie wordt voorlopig geschat op 48.600 ton, dat is dan zes procent meer dan in het vorige seizoen.

Dat komt onder meer doordat de oogst vorig jaar door ongunstige weersomstandigheden lager is uitgevallen. Daarnaast neemt ook het areaal aardbeien met twee procent toe naar 2.900 hectare, waarbij vooral de vollegrondteelt een relatief sterke opmars vertoont en nu ongeveer een kwart van de totale aardbeiensector voor haar rekening neemt. De agrarische infodienst Agreste, die deze cijfers publiceerde, schrijft daarbij dat de overgang van tomaten naar aardbeien kennelijk aan blijft houden. De oogst loopt door de gunstige weersomstandigheden van de laatste tijd in sommige regio’s al bijna twee weken voor op vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.