Home

Nieuws

Floriadetuin op Duitse Bundesgartenschau

Venlo - De Bundesgartenschau (BuGa) in Koblenz heeft afgelopen weekend haar poorten geopend en trok in twee dagen tijd maar liefst 60.000 bezoekers.

Ook de Floriade is met een eigen tuin op de BuGa vertegenwoordigd. De Floriadetuin heeft een oppervlakte van 52 m2 en de vorm van een kijkdoos, gebouwd van berkenstammen. Verschillende gaten in de kijkdoos geven de bezoekers een blik op de tuin. Centraal in de tuin staat een paar vier meter hoge, verlichte rubberen laarzen. Deze laarzen zijn een werk van de gerespecteerd kunstenaar Pii en symboliseren de regio Noord-Limburg, een regio die wordt gedomineerd door land- en tuinbouw. De tuin is beplant met struiken, grassen en verschillende soorten bloemen. De laarzen zijn vanaf 5 april 2012 ook op de Floriade te bezichtigen.

De samenwerking tussen de Bundesgartenschau Koblenz en Floriade 2012 loopt inmiddels al een jaar. Beide evenementen ondersteunen elkaar in met name marketing en communicatie. "Met onze Duitse collega’s van de Bundesgartenschau werken we nauw en goed samen," vertelt Paul Beck, algemeen directeur van Floriade 2012. "Wij zijn blij om deel uit te mogen maken van deze prachtige Bundesgartenschau. Zo kunnen we de bezoekers met deze bijzondere tuin alvast een klein voorproefje geven op de Floriade die volgend jaar april van start gaat."

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.