Home

Nieuws

Flink aantal bijzondere narcissen in keuringszaal

Lisse - Alhoewel het extreme weer er voor zorgt dat de gewassen op de bollenvelden zich razendsnel ontwikkelen, met tot gevolg dat de kwaliteit achteruit holt, zijn er in de keuringszaal bij de CNB in Lisse deze week toch flink wat narcissencultivars te bewonderen die nog erg goed van kwaliteit zijn.

Piet Pennings brengt een aantal witte cultivars, waaronder Narcissus 'Lancaster' waarvan ongeveer 50 RR in cultuur is. De bollen van deze cultivar zijn in een paar jaar tijd bij diverse kwekers ondergebracht geweest. Totdat Pennings er een stuk of tien op de kop tikte en er nu een partij van maakt.

De narcis is in de handel, zij het spaarzaam. Pennings showt ook de witte N. 'Snowball' met een dubbele trompet en de diepwitte N. 'Polar Ice'. Cees Breed showt deze week een stuk of dertig cultivars. Variëteiten die nog volop in de handel zijn, alsmede cultivars waarvan nog maar weinig voorhanden is en de liefhebber doet watertanden. Zo toont Breed de grootbloemige witte Narcissus 'Home Fen' en de kleinere N. 'Roscarriot' met een zalmkleurige trompet. Verder onder andere de kleine witte N. 'Silver Chimes', de diepgele N. 'Nonchalant' en de gele N. 'Oryx'. Een mooie inzending, van goede kwaliteit.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.