Home

Nieuws 642 x bekeken

FNV: ontslagen dreigen bij reorganisatie schappen

Zoetermeer – Bij de reorganisatie van de productschappen, dreigen ontslagen voor personeel. Die zorg uit FNV-bestuurder Marlies Possel.

Van het Productschap Tuinbouw is het personeel dinsdag bijgepraat over de toekomst van de schappen. Possel verwacht binnen enkele weken een concreet plan van de werkgevers. Daarin is ook een sociaal plan opgenomen.
Ontslagen bij de schappen zijn aannemelijk, aldus Possel. Ze schat in dat ontslagen niet uit zullen blijven, gezien de samenvoeging van de schappen. ”Iedereen is bang dat in september iets staat te gebeuren.”
Stephan ten Bosch geeft namens het PT aan dat er tijdens de bijeenkomst van dinsdag nog niet over concrete reorganisatieplannen is gesproken. Hij verwacht evenwel dat personele gevolgen niet uitblijven, maar daarover is niets meegedeeld.

Het personeel is dinsdag bijgepraat over de mogelijke invulling van de samenwerking van de productschappen. Daarbij gaat het vooral over de verwachte samenvoeging van de backofficeactiviteiten, waaronder ICT, personeelszaken en communicatie.

Bij het Productschap Tuinbouw werken naar schatting 150 medewerkers, bij het Productschap Akkerbouw werken nog ongeveer 190 mensen.

Of registreer je om te kunnen reageren.