Home

Nieuws

Export Conference naar Duitsland in de lift

Zoetermeer - De uitvoer van Conference naar Duitsland groeit dit jaar met 19 procent, blijkt uit exportberichten van het Productschap Tuinbouw (PT).

Nederlandse exporteurs krijgen daarmee een betere positie op de markt die veroverd moet worden met een promotiecampagne in 2012.

Rusland en Verenigd Koninkrijk zijn de belangrijkste afnemers van Conference. Duitsland bleef altijd achter, maar de consumptie zit in de lift. In 2009 werd ruim 30 kilo verkocht per honderd huishoudens, vijf kilo meer dan in 2008. Het aantal huishoudens dat Conference kocht in Duitsland steeg ook van 9 naar 12 procent.

Naast de stijging van de uitvoer naar Duitsland valt de daling van de uitvoer naar Rusland op met 57 procent. Door een lange vorstperiode waren Russische havens moeilijk bereikbaar. Ook heeft het lagere prijsniveau van 2010 een rol gespeeld bij de grote Russische vraag, zo is de verwachting.
Tot maart is in totaal 37,5 miljoen kilo Nederlandse peer geëxporteerd, dat ligt wel 27 procent lager dan in 2010, toen er sprake was van een absoluut record bij de perenexport.

Of registreer je om te kunnen reageren.