Home

Nieuws 403 x bekeken

Europese coalitie voor platteland

Brussel - Vijf Europese organisaties, waaronder de koepel van jonge boeren CEJA en de Europese organisatie voor boeren en coöperaties hebben een Europese coalitie voor het platteland opgericht.

Bij de eerste bijeenkomst van de coalitie, afgelopen week, onderstreepte secretaris generaal Pekka Pesonen van Copa-Cogeca het belang van een brede plattelandsorganisatie. "Tachtig procent van het land is platteland, en veertig miljoen mensen vinden hun werk op het platteland. En toch is het platteland vaak slecht vertegenwoordigd."
In de nieuwe coalitie komen belangen van boeren, bosbouwers, toeristische industrie, landgoedeigenaren, plattelandswerknemers en jagers samen.
Leden van de nieuwe coalitie zijn behalve de Copa-Cogeca en de Ceja ook de Europese organisatie van landgoedeigenaren ELO, de Europese jagersfederatie FACE en de Europese handelaren in vee en vlees UECBV.
Nieuwe voorzitter van de organisatie is Thierry de l'Escaille, secretaris-generaal van de ELO.

Of registreer je om te kunnen reageren.