Home

Nieuws

Eneco start bouw windpark in Tilburg

Rotterdam - Energiebedrijf Eneco is vrijdag in Tilburg begonnen met de bouw van een windpark van vijf turbines met een totale capaciteit van 10 megawatt, aldus Eneco.

Eerder deze week is Eneco begonnen met de bouw van windpark Martina Cornelia in de gemeente Middelharnis. Ook daar wordt 10 megawatt vermogen gerealiseerd. De twee windparken leveren samen straks genoeg stroom voor 14.500 huishoudens. Ze worden eind dit jaar in gebruik genomen.

Het windpark in Tilburg komt op het fabrieksterrein van Fujifilm, producent van fotopapier en offsetplaten. De door de windturbines opgewekte stroom levert Eneco rechtstreeks aan het stroomcircuit van het bedrijf.

Ook in België realiseert Eneco dit jaar nieuwe windparken: Arendonk (16,1 MW), Fosses (9,2 MW) en Puurs (4,6 MW).


Of registreer je om te kunnen reageren.