Home

Nieuws 242 x bekeken

Eerste champignons verkocht onder label Tomabel

Roeselare – REO Veiling Roeselare verkocht vandaag de eerste champignons onder het kwaliteitslabel Tomabel.

De Tomabel-champignons worden in doosjes van 250 en 500 gram aangeboden. Tomabel is een keurmerk van groente en fruit die worden geteeld in optimale omstandigheden, met respect voor de natuur en in harmonie met het milieu, meldt de Belgische veiling. Ook tomaten, aardbeien en Baby Leaf worden onder dit label verkocht.

Vier champignontelers in België zijn ingestapt om onder het kwaliteitslabel Tomabel te produceren. Daarmee is het totale aantal tuinders dat aan dit label deelneemt gestegen tot 32. ”Wie intekent, onderschrijft vol overtuiging de kwaliteitseisen in het lastenboek. Dat is niet altijd evident. Want het ondertekende engagement vraagt ’een klik’ bij de teler. Hij helpt meedenken over goede manieren om het product dicht en transparant tot bij de consument te brengen”, zegt Henk Vandevelde, voorzitter van Tomabel.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.