Home

Nieuws

EU-parlement tikt Nederland op de vingers

Het Europees Parlement heeft een standje uitgedeeld aan Nederland omdat de regering nog steeds niet op tijd verslag uitbrengt over de besteding van Europese landbouwsubsidies.

Het parlement roept Nederland op onmiddellijk een einde te maken aan deze situatie en voortaan tijdig te rapporteren.

In een resolutie, die woensdag in Straatsburg werd aangenomen, worden ook Oostenrijk, Finland, Slowakije en Groot-Brittannië op de vingers getikt omdat zij verzuimen op tijd met verslagen komen. Met de rapporten kan de Europese Rekenkamer nagaan of de subsidies op de goede manier zijn besteed.

De Europese Rekenkamer constateert dat per lidstaat gemiddeld bij 2 tot 5 procent van de landbouwuitgaven fouten worden gemaakt, met opzet of per ongeluk. De Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, wil deze fraude en onregelmatigheden terugdringen.

Of registreer je om te kunnen reageren.