Home

Nieuws 183 x bekeken

EP wil meer aandacht en geld voor plattelandsvrouwen

Straatsburg – In het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid moet meer aandacht komen voor de rol van vrouwen in de agrarische sector en op het platteland.

Dat stelt het Europees Parlement (EP) in een dinsdag aangenomen resolutie. Van de 26,7 miljoen werknemers in de landbouw binnen de EU, is zo’n 42 procent vrouw en zeker één op de vijf bedrijven wordt door een vrouw geleid. Toch is hun maatschappelijke positie vaak nog ondergeschikt aan die van mannen, vinden de parlementariërs.

Het EP wil daarom dat vrouwen gemakkelijker toegang krijgen tot diensten en steunmaatregelen zoals scholing en kredietverlening. Ook dient Brussel bestaande vrouwennetwerken op het platteland financieel te ondersteunen en een Europees breed netwerk voor plattelandsvrouwen tot stand te brengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.