Home

Nieuws

Duitse consument wil ook herkomstaanduiding voor verwerkingseieren

Berlijn – Het merendeel van de Duitse consumenten – 80 procent – meent dat de herkomstaanduidingsplicht ook moet worden ingevoerd voor eieren die worden verwerkt als ingrediënt.

Dat is de uitslag van een enquête van TNS Emnid in opdracht van Foodwatch.

Volgens deze particuliere organisatie voor voedselveiligheid en dierenwelzijn zijn de meeste verwerkingseieren in voeding op de Duitse markt nog steeds afkomstig uit kooisystemen, waaronder ook gangbare legbatterijen die in de Bondsrepubliek al verboden zijn, maar in de EU als geheel pas per 2012. Foodwatch vindt het niet logisch dat de plicht alleen voor verse tafeleieren geldt. ”De consument moet altijd bewust kunnen kiezen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.