Home

Nieuws 374 x bekeken 1 reactie

Duitse biogasbranche ongerust over nieuwe koers

Freising - De Duitse overheid zet in haar nieuwe energieprogramma te veel in op windenergie en verliest de voordelen van biogas uit het oog. Brancheorganisatie Fachverband Biogas spreekt hierover haar zorg uit.

De Duitse regering heeft afgelopen week een zes-puntenprogramma gepresenteerd voor de uitbouw van de duurzame energieproductie. Windenergie wordt daarin tot belangrijkste speerpunt benoemd. In samenhang daarmee zou het Duitse stroomnet drastisch moeten worden uitgebreid.

Het Fachverband wijst erop dat biogas, in tegenstelling tot elektriciteit, opgeslagen kan worden. Aansluiting van biogasinstallaties op het aardgasnet zou meer prioriteit moeten krijgen.

In Duitsland is het aantal biogasinstallaties de afgelopen jaren stormachtig gegroeid. Er zijn nu ongeveer 6.500 installaties, met een gezamenlijk vermogen van 2.400 megawatt.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Doordenker .

    Als er nu al 27% van de duitse mais in de vergister gaat is het trekken aan een dood paard .dit is geen afval maar voedsel,dus is het geen bioduurzaam sijsteem biogas

Of registreer je om te kunnen reageren.