Home

Nieuws 193 x bekeken

Duits pluimveeconcern wijst beschuldigingen van de hand

Möckern – De leidende Duitse pluimveeverwerker Wiesenhof wordt in de nieuwe uitgave van magazine Der Stern beschuldigd van misstanden in zijn slachterijbedrijf in Möckern in Saksen-Anhalt.

’De hygiënisch probleemloze slacht’ is daar volgens het blad ’niet meer gewaarborgd’. De veterinaire controle toont aan de hand van foto’s en documenten ’rampzalige toestanden’. Genoemd worden zwarte schimmellagen aan wanden en plafond, verontreiniging van geslacht pluimvee met de inhoud van maag en darmen, gebreken bij de koeling, overschrijding van de toegestane slachtvolumes en overtredingen van dierenwelzijns- en consumentenbeschermingsbepalingen.

De veterinaire inspecteurs zouden ’een aanzienlijk risicopotentieel voor de consument’ hebben gesignaleerd.

Wiesenhof, eigendom van de PHW-Gruppe, wijst alle beschuldigingen van de hand. Volgens het concern gaat het om aantoonbaar foutieve informatie, die het magazine put uit anonieme bron.

”Alle producten van Wiesenhof zijn veilig,” aldus het commentaar van het concern, dat verder stelt dat het de medewerkers van Der Stern 20 april met het oog op het artikel te woord heeft gestaan en daarbij ook het bedrijf heeft laten zien. ”Dat zijn wij het Wiesenhof-principe verschuldigd, dat naar openheid en transparantie streeft.”

In maart werd bekend dat PHW bij justitie onder verdenking staat dat het in Möckern
geruime tijd veel meer dieren heeft geslacht dan waarvoor het vergunning heeft. De verdenking is gerezen na aangifte van de controleautoriteiten van de genoemde Duitse deelstaat. PHW bevestigde toen dat het justitiële onderzoek gaande is en ontkende niet dat er sprake is geweest van overtredingen. Het bedrijf wilde zich echter niet en detail uitlaten over de kwestie.

Of registreer je om te kunnen reageren.