Home

Nieuws 221 x bekeken

DuPont ziet agrarische omzet en winst groeien

Wilmington - De agrarische omzet van chemiereus DuPont is het laatste kwartaal 18 procent gestegen tot 3,8 miljard dollar (2,6 miljard euro).

DuPont verkocht met name meer zaaigoed in de VS, maar zag door een vroege start van het akkerbouwseizoen op het Noordelijk halfrond ook de afzet van gewasbeschermingsmiddelen stijgen. Het bedrijf uit Delaware claimt nog altijd goede hoop te hebben de Deense producent van voedingsingrediënten Danisco over te nemen.

DuPont's agrarische divisie, Pioneer Hi-bred, noteert over het eerste kwartaal een 13 procent groter verkocht volume. De verkoopprijs steeg 4 procent. Nog eens 1 procent omzetgroei is het gevolg van het toevoegen van een bedrijfsonderdeel dat eerst elders binnen DuPont was ondergebracht. De winst voor belastingen steeg ruim 20 procent tot 1,1 miljard dollar (756 miljoen euro). Het totale concern DuPont noteert een 18 procent grotere omzet van ruim 10 miljard dollar (6,9 miljard euro) bij een 30 procent hogere nettowinst van 1,43 miljard dollar (980 miljoen euro).

DuPont denkt nog altijd de Deense producent van voedingsingrediënten Danisco over te kunnen nemen. Het bedrijf bood in januari 5,9 miljard dollar (4 miljard euro). Dat betekent een premie van 25 procent op de beurswaarde van Danisco. De deadline van het voorstel van DuPont verloopt op 1 mei. Nog maar een klein aantal aandeelhouders voelt voor de deal. Als de deal toch doorgang zal de helft van de totale omzet van DuPont indirect voortkomen uit de markt voor voeding. Dat is een opmerkelijke breuk met het verleden. DuPont begon ooit met de productie van buskruit en bouwde daarna vooral aan posities in de industriële chemie. DSM maakt een vergelijkbare omwenteling door.

Of registreer je om te kunnen reageren.