Home

Nieuws

Doel duurzame stallen wordt net niet gehaald

Den Haag – Het door voormalig landbouwminister Gerda Verburg gestelde doel van 5 procent duurzame stallen aan het einde van dit jaar wordt net niet gehaald.

Dat valt af te leiden uit een rapportage van Wageningen UR, die staatssecretaris Henk Bleker (landbouw) dinsdag naar de Kamer heeft gestuurd. Op 1 januari bedroeg het aandeel duurzaam 3,4 procent. Als alle in aanbouw zijnde duurzame stallen dit jaar worden gerealiseerd, klimt dit percentage naar rond de 4,7.

De verschillende tussen de sectoren zijn groot. In de melkveehouderij is sprake van 2,3 procent duurzaam, terwijl varkenshouderij tot 5,1 procent komt en de pluimveehouderij zelfs tot 8,6. Vanaf 2015 moeten alle nieuw te bouwen stallen integraal duurzaam zijn. In totaal telt de Nederlandse veehouderij op dit moment zo’n 88.000 stallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.