Home

Nieuws

Derde Rondeelstal waarschijnlijk in Venray

Venray - De derde Rondeelstal voor legpluimvee van Vencomatic komt zeer waarschijnlijk in de omgeving van Venray.

De gemeente Venray wil in het gebied Wüsterveld bij Castenray een Landbouwontwikkelingsgebied creëren waar een viertal kleinschalige en innovatieve veehouderijbedrijven zich kan vestigen. Met dat concept wil de gemeente Venray een trendbreuk bewerkstelligen en de intensieve veehouderij in een positiever daglicht plaatsen, door te laten zien hoe het ook kan. De Rondeelstal van Vencomatic voor 30.000 leghennen zou prima in dit concept passen. De onderhandelingen over de vestiging van een Rondeelstal in dit gebied zijn gaande.

Verder zouden in dit gebied twee innovatieve varkenshouderijbedrijven en een innovatief melkveebedrijf zich kunnen vestigen. Voor de varkenshouderij is de Starplus-stal van Martien van Kempen een mogelijkheid. Deze innovatieve varkensstal kenmerkt zich door een hoog welzijnsniveau voor de varkens, grote toegankelijkheid voor het publiek, een mestvergister en een stikstofstripper voor de productie van kunstmest uit de urine. Van Kempen heeft een verkennend gesprek gehad met de verantwoordelijke wethouder van gemeente Venray.

Of registreer je om te kunnen reageren.