Home

Nieuws 296 x bekeken

'Collectieve 'groenten-app' ondanks stap marktleiders'

Den Haag – De handel in groente en fruit blijft bij een collectieve financiering van de ontwikkeling van techniek voor een ’groenten-app’. Consumenten kunnen daarmee makkelijk informatie via mobiele telefoons opvragen over het product en de herkomst. Marktleiders als The Greenery en Total Produce kondigden vorige week zelf soortgelijke stappen aan voor hun producten.

Daarmee is de noodzaak van een collectieve investering in een technisch platform voor deze vorm van marketing niet verdwenen, zegt Willem Baljeu, directeur van handelskoepel Frugi Venta. ”Het is nu juist nodig om een platform te vormen.” Daarmee krijgen meer leveranciers de mogelijkheid om deze kostbare vorm van marketing aan te bieden.

Frugi Venta zag een voorstel voor collectieve financiering via het Productschap Tuinbouw vorige week afgewezen worden door LTO. Telers willen dit aan de markt overlaten. Volgens Baljeu komt het platform er zeker. ”We hebben ons als Frugi Venta garant gesteld.” Het PT zoekt ook naar andere vormen van financiering voor de technische ontwikkeling.

Of registreer je om te kunnen reageren.