Home

Nieuws

Coalitie: Kamp moet tuinders eenmalig ontzien

Den Haag - VVD en CDA willen dat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) eenmalig een oplossing biedt voor tuinders die nu in problemen komen met hun oogst, omdat werkvergunningen voor bijvoorbeeld Roemeense seizoensarbeiders minder makkelijk worden verstrekt. De twee regeringspartijen riepen de VVD-bewindsman maandag daartoe op.

Tweede Kamerleden Malik Azmani van de VVD en zijn CDA-collega Eddy van Hijum steunen het strengere beleid van Kamp om minder arbeidsmigranten toe te laten, omdat in Nederland nog ongeveer 500.000 mensen met een uitkering werk zoeken. Maar tuinders die nu zitten met hun oogst, mogen volgens de twee niet worden gedupeerd.

De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO) heeft Kamp vrijdag gedreigd met een kort geding, omdat vooral boom- en aardbeienkwekers in West-Brabant door zijn beleid acuut in problemen zouden komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.