Home

Nieuws 271 x bekeken

Case New Holland bouwt fabriek in Argentinië

Amsterdam – Case New Holland N.V. (CNH Global) investeert 68 miljoen euro in de productie van trekkers en combines in Argentinië. Dat heeft de dochteronderneming van Fiat bekendgemaakt na een onderhoud van Fiat-directeur Sergio Marchionne en de Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner.

De fabriek zal uitsluitend machines produceren voor de Latijns-Amerikaanse markt. Het betreft de merken Case, New Holland en mogelijk Steyr. De investering creëert 600 banen direct, terwijl bij toeleveranciers nog eens 1.500 banen ontstaan. ”Argentinië wordt onze productiespil”, aldus Marchionne. Volgens de Italiaan zal de fabriek in het vierde kwartaal van 2011 gereed zijn.

De producten zijn toegesneden op de Zuid-Amerikaanse markt. De markt is voor machinebouwers CNH Global, Agco en John Deere de belangrijkste groeimarkt en allen investeerden de laatste jaren vele honderden miljoenen in de regio. CNH Global is om fiscale redenen op papier een Nederlands bedrijf, maar wordt vanuit de VS geleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.